Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Güneş enerji santralleri (GES), güneş ışıklarından gelen enerji parçalarını elektrik enerjisine çeviren santrallerdir. GES’lerde kullanılan paneller oldukça büyüktür. Mantık olarak güneş enerjisi ile çalışan hesap makineleri ile benzerdir. Fakat güneş enerji santrallerinde büyük güneş pilleri kullanılmaktadır. Bu pillerin ana maddesi, galyum arsenittir ve kristal silisyumdur. Güneş panellerine gelen ışıklar, paneller sayesinde enerjiye dönüştürülerek büyük güneş pillerine veya akülere depo edilmektedir. Bunu yapan sistemlere ise Güneş Enerji Santrali (GES) denilmektedir.

Şebekeye bağlı sistemler olarak da bilinen On-Grid sistemler, doğrudan kamu elektrik şebekesine bağlı güneş enerjisi kurulumlarıdır. Bu sistemler, fazla güneş enerjisini şebekeye aktarabildikleri ve güneş enerjisi üretimi yetersiz olduğunda şebekeden çekebildikleri için batarya depolaması gerektirmez. Şebekeye bağlı sistemlerin birincil avantajı maliyet etkinliği ve basitliğidir. Off-Grid sistemlere kıyasla kurulumu ve bakımı genellikle daha kolaydır. Ayrıca, güneş enerji santralinde üretilen fazla elektrik şebekeye satılarak kâr edilebilmektedir.

Off Grid kelimesinin tam karşılığını “şebekeden bağımsız” olarak söyleyebiliriz. Şebekeden bağımsız olarak işleyen bu sistemler elektriğin olmadığı ya da hatlara uzak bölgelerde tüm elektrik ihtiyacını karşılamaya yarar. Hemen hemen tüm elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulan ve konumlanan sistemlerdir. Off Grid sistemler şebekeden bağımsızdır bu nedenle diğer adına akülü sistemler diyebiliriz.

Tüm Türkiye'de anahtar teslim projeler yapmaktayız.Projelerimizi inceleyebilirsiniz.